"Wino dla ludzi jest życiem, jeżeli pić je będziesz w miarę.  Jakież ma życie ten,
który jest pozbawiony wina? Stworzone jest ono bowiem dla rozweselenia ludzi.
Zadowolenie serca i radość duszy daje wino pite w swoim czasie i z umiarkowaniem."
Mądrość Syracha 31, 27-28

czerwone

RAFALE Cabernet Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Cabernet Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Cabernet Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

13,5% alk.
Wino czerwone, półwytrawne, o ciemnoczerwonej barwie, produkowane z winogron uprawianych na południu Francji, w Langwedocji i Rousillon, gdzie noce są chłodne, a dni upalne. Jego aromat przywodzi na myśl czerwone owoce i przyprawy, szczególnie pieprz. W ustach pełne, bogate, dobrze zbudowane, o eleganckich taninach.
Doskonale komponuje się z różnymi, domowymi potrawami, szczególnie pieczenią, zapiekankami i makaronami. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 17°C.
RAFALE Merlot - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Merlot - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Merlot - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

13,0% alk.
Młode, czerwone, półwytrawne wino, o ciemnej, rubinowej barwie, produkowane z winogron uprawianych na południu Francji, w Langwedocji i Rousillon, gdzie noce są chłodne, a dni upalne. W nosie świeże, aromatyczne, wyróżniające się nutami czerwonych owoców, przypraw i cedru. Pełne, delikatne, bogate na podniebieniu, o eleganckich garbnikach, z odrobiną lukrecji i wanilii.
Doskonale komponuje się z różnymi, domowymi potrawami, szczególnie pieczenią, zapiekankami i makaronami. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°C.
Wino nagrodzone nagrodzone srebrnym medalem na Mundus Vini 2016.
RAFALE Syrah - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Syrah - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Syrah - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

12,5% alk.
Wino czerwone, półwytrawne, o ciemnej, rubinowej barwie, produkowane z winogron uprawianych na południu Francji, w Langwedocji i Rousillon,gdzie noce są chłodne, a dni upalne. Zachwyca aromatem fiołków i lukrecji. Delikatne, krągłe na podniebieniu, wyważone, średnio zbudowane.
Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°C. Najlepiej komponuje się z pieczenią, zapiekankami, makaronami i innymi domowymi potrawami.

białe

RAFALE Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Sauvignon - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

12,0% alk.
Wino białe, półwytrawne, dojrzewające na osadzie, produkowane z winogron rosnących na kredowo-gliniastych glebach w okolicach Hérault. Charakteryzuje się jasnożółtą barwą z zielonkawymi refleksami oraz aromatem limonki, grejpfruta, mango i bukszpanu. Wino o odpowiedniej kwasowość, wyważone, oleiste, o wyczuwalnej słodyczy i długiej, owocowej końcówce.
Podawać schłodzone do temperatury ok. 10°C, szczególnie jako aperitif, do grillowanych ryb, owoców morza i kozich serów.
RAFALE Chardonnay - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Chardonnay - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Chardonnay - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

13,0% alk.
Wino białe, półwytrawne, produkowane z winogron uprawianych na południu Francji, w Langwedocji i Rousillon, gdzie noce są chłodne, a dni upalne.
Charakteryzuje się jasnożółtą barwą z zielonkawymi refleksami. W nosie wyczuwalne wykwintne, delikatne aromaty białych owoców i cytrusów. W ustach wyważone, świeże.
Podawać schłodzone do temperatury 8°-10°C, jako aperitif oraz do owoców morza, białych mięs i serów.
Wino nagrodzone nagrodzone srebrnym medalem na Vinalies Internationales 2016.
RAFALE Muscat Sec - I.G.P. Pays d'OC
RAFALE Muscat Sec - I.G.P. Pays d'OC

RAFALE Muscat Sec - I.G.P. Pays d'OC

Producent: Vignerons Catalans

12,5% alk.
Wino białe, wytrawne, do produkcji którego użyto zbieranych o świcie winogron muskata drobnojagodowego oraz muskata aleksandryjskiego - najbardziej aromatycznych szczepów świata, pochodzących z samego serca Rousillon, rosnących na glebach gliniasto-wapiennych. Wino to wyróżnia się jasnozłocistą barwą ze srebrnymi refleksami. W nosie przywodzi na myśl cytrusy, egzotyczne owoce oraz białe kwiaty drzew owocowych. Bardzo smaczne, świeże, o uwodzicielskim, cytrynowym finiszu.
Podawać schłodzone do temperatury 8°-9°C, szczególnie jako aperitif oraz do grillowanych ryb, skorupiaków i świeżych, kozich serów.