"Wino dla ludzi jest życiem, jeżeli pić je będziesz w miarę.  Jakież ma życie ten,
który jest pozbawiony wina? Stworzone jest ono bowiem dla rozweselenia ludzi.
Zadowolenie serca i radość duszy daje wino pite w swoim czasie i z umiarkowaniem."
Mądrość Syracha 31, 27-28

SENZO oliwa z oliwek extra virgin 250 ml (Chile)
SENZO oliwa z oliwek extra virgin 250 ml (Chile)

SENZO oliwa z oliwek extra virgin 250 ml (Chile)

Producent: Las Tizas Oriente S.A.

Jest to oliwa z oliwek ekstra z pierwszego tłoczenia, a więc uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Została wytłoczona z mieszanki odmian hiszpańskich i włoskich, takich jak arbequina, frantoio, leccino, picual i corantina, uprawianych w Chile na powierzchni 35 ha, w sercu Doliny Maule – regionie, charakteryzującym się uprzywilejowanymi warunkami klimatycznymi (dużą różnicą temperatur między dniem a nocą oraz wyraźnie zaznaczonymi czterema porami roku). Owoce w przeważającej części zostały zebrane ręcznie i poddane wyciskaniu krótko po zbiorze, w jednej z najbardziej nowoczesnych w regionie tłoczni-olejarni.

Senzo odznacza się złoto-zielonkawą barwą oraz aromatem świeżych ziół, zielonych pomidorów i karczochów, z niewielką domieszką owoców. Lekko pikantny smak i goryczka świadczą o wysokiej jakości oliwy, a drapanie w gardle o bogactwie zawartych z niej cennych dla organizmu polifenoli, które są znakomitymi utleniaczami. Biorąc pod uwagę wrażenia w ustach, dzięki odpowiedniemu dobraniu odmian, a szczególnie dodatkowi arbequiny, można ją określić jako delikatną. O jej wysokiej jakości świadczy nie tylko jej smak i aromat ale także bardzo niska kwasowość (poniżej 0,2%, przy wymaganej przepisami kwasowości dla oliwy z oliwek extra virgin nie wyższej niż 0,8%).


Oliwa z oliwek Senzo nadaje się nie tylko do spożywania na zimno, np. z pieczywem, oraz jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek i surówek ale także do smażenia, o czym świadczy jej wysoka temperatura dymienia (210ºC). Po podgrzaniu zwiększa ona swoją objętość, dzięki czemu do usmażenia takiej samej porcji można jej użyć mniej niż innych tłuszczów.
SENZO oliwa z oliwek extra virgin 500 ml (Chile)
SENZO oliwa z oliwek extra virgin 500 ml (Chile)

SENZO oliwa z oliwek extra virgin 500 ml (Chile)

Producent: Las Tizas Oriente S.A.

Jest to oliwa z oliwek ekstra z pierwszego tłoczenia, a więc uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Została wytłoczona z mieszanki odmian hiszpańskich i włoskich, takich jak arbequina, frantoio, leccino, picual i corantina, uprawianych w Chile na powierzchni 35 ha, w sercu Doliny Maule – regionie, charakteryzującym się uprzywilejowanymi warunkami klimatycznymi (dużą różnicą temperatur między dniem a nocą oraz wyraźnie zaznaczonymi czterema porami roku). Owoce w przeważającej części zostały zebrane ręcznie i poddane wyciskaniu krótko po zbiorze, w jednej z najbardziej nowoczesnych w regionie tłoczni-olejarni.

Senzo odznacza się złoto-zielonkawą barwą oraz aromatem świeżych ziół, zielonych pomidorów i karczochów, z niewielką domieszką owoców. Lekko pikantny smak i goryczka świadczą o wysokiej jakości oliwy, a drapanie w gardle o bogactwie zawartych z niej cennych dla organizmu polifenoli, które są znakomitymi utleniaczami. Biorąc pod uwagę wrażenia w ustach, dzięki odpowiedniemu dobraniu odmian, a szczególnie dodatkowi arbequiny, można ją określić jako delikatną. O jej wysokiej jakości świadczy nie tylko jej smak i aromat ale także bardzo niska kwasowość (poniżej 0,2%, przy wymaganej przepisami kwasowości dla oliwy z oliwek extra virgin nie wyższej niż 0,8%).


Oliwa z oliwek Senzo nadaje się nie tylko do spożywania na zimno, np. z pieczywem, oraz jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek i surówek ale także do smażenia, o czym świadczy jej wysoka temperatura dymienia (210ºC). Po podgrzaniu zwiększa ona swoją objętość, dzięki czemu do usmażenia takiej samej porcji można jej użyć mniej niż innych tłuszczów.
SENZO oliwa z oliwek extra virgin 1l (Chile)
SENZO oliwa z oliwek extra virgin 1l (Chile)

SENZO oliwa z oliwek extra virgin 1l (Chile)

Producent: Las Tizas Oriente S.A.

Jest to oliwa z oliwek ekstra z pierwszego tłoczenia, a więc uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Została wytłoczona z mieszanki odmian hiszpańskich i włoskich, takich jak arbequina, frantoio, leccino, picual i corantina, uprawianych w Chile na powierzchni 35 ha, w sercu Doliny Maule – regionie, charakteryzującym się uprzywilejowanymi warunkami klimatycznymi (dużą różnicą temperatur między dniem a nocą oraz wyraźnie zaznaczonymi czterema porami roku). Owoce w przeważającej części zostały zebrane ręcznie i poddane wyciskaniu krótko po zbiorze, w jednej z najbardziej nowoczesnych w regionie tłoczni-olejarni.

Senzo odznacza się złoto-zielonkawą barwą oraz aromatem świeżych ziół, zielonych pomidorów i karczochów, z niewielką domieszką owoców. Lekko pikantny smak i goryczka świadczą o wysokiej jakości oliwy, a drapanie w gardle o bogactwie zawartych z niej cennych dla organizmu polifenoli, które są znakomitymi utleniaczami. Biorąc pod uwagę wrażenia w ustach, dzięki odpowiedniemu dobraniu odmian, a szczególnie dodatkowi arbequiny, można ją określić jako delikatną. O jej wysokiej jakości świadczy nie tylko jej smak i aromat ale także bardzo niska kwasowość (poniżej 0,2%, przy wymaganej przepisami kwasowości dla oliwy z oliwek extra virgin nie wyższej niż 0,8%).


Oliwa z oliwek Senzo nadaje się nie tylko do spożywania na zimno, np. z pieczywem, oraz jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek i surówek ale także do smażenia, o czym świadczy jej wysoka temperatura dymienia (210ºC). Po podgrzaniu zwiększa ona swoją objętość, dzięki czemu do usmażenia takiej samej porcji można jej użyć mniej niż innych tłuszczów.