"Wino dla ludzi jest życiem, jeżeli pić je będziesz w miarę.  Jakież ma życie ten,
który jest pozbawiony wina? Stworzone jest ono bowiem dla rozweselenia ludzi.
Zadowolenie serca i radość duszy daje wino pite w swoim czasie i z umiarkowaniem."
Mądrość Syracha 31, 27-28

czerwone

MONTEMAR ANDES Bonarda - I.P. Mendoza
MONTEMAR ANDES Bonarda - I.P. Mendoza

MONTEMAR ANDES Bonarda - I.P. Mendoza

Producent: Espíritu de Argentina

100% bonarda, 13,0% alk.
Wytrawne wino, o głębokiej, czerwonej barwie, dojrzewające przez 5 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Zostało wyprodukowane z owoców zbieranych ręcznie w rejonie słynącym z uprawy Bonardy. Jest to rejon Santa Rosa, który odznacza się cechami pustynnymi, a więc dużymi różnicami temperatur między dniem a nocą, doskonałym nasłonecznieniem i niską wilgotnością powietrza.
W winie dominują nuty owoców czerwonych, takich jak maliny i truskawki, ale momentami wyczuwalne są w nim także owoce czarne (porzeczki, borówka amerykańska i jeżyny). Średnia budowa, dobra struktura i soczyste garbniki.
Doskonałe do mięs, grillowanych warzyw, pikantnych potraw, serów, drobiu i włoskich dań, szczególnie makaronów. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 14-16ºC.
13,0% alk.
MONTEMAR RESERVA Malbéc - I.P. Mendoza
MONTEMAR RESERVA Malbéc - I.P. Mendoza

MONTEMAR RESERVA Malbéc - I.P. Mendoza

Producent: Espíritu de Argentina

100% malbéc, 13,5% alk.
Czerwony, wytrawny Malbec z rejonu Tupungato, słynącego z uprawy tego szczepu. Pełne wino o głębokiej, czerwonej barwie, bogatej strukturze i owocowym charakterze. Wyczuwa się w nim eleganckie nuty czerwonych owoców oraz delikatne nuty wanilii, pochodzące z dojrzewania przez 12 miesięcy w beczce dębowej. Złożoności dodaje mu odrobina dobrze zaadoptowanego w Argentynie szczepu Bonarda. Długi finisz.
Polecany do steków, dziczyzny i długo dojrzewających serów. Najlepiej smakuje, gdy osiągnie temperaturę 14-16ºC, otwarte godzinę przed podaniem.
13,5% alk.