"Wino dla ludzi jest życiem, jeżeli pić je będziesz w miarę.  Jakież ma życie ten,
który jest pozbawiony wina? Stworzone jest ono bowiem dla rozweselenia ludzi.
Zadowolenie serca i radość duszy daje wino pite w swoim czasie i z umiarkowaniem."
Mądrość Syracha 31, 27-28

czerwone

ALTA RÍO Crianza – D.O. Ca Rioja
ALTA RÍO Crianza – D.O. Ca Rioja

ALTA RÍO Crianza – D.O. Ca Rioja

Producent: Consejo de la Alta

100% tempranillo
Wino czerwone, wytrawne, produkowane ze szczepu tempranillo, dojrzewające przez 12 miesięcy w dębie amerykańskim, a potem przez 12 kolejnych miesięcy w butelce. Klasyczna, delikatna crianza z regionu Rioja, o ciemnej, czereśniowej barwie. Perfekcyjne połączenie owoców z nutami pochodzącymi z dojrzewania w beczce. Wino bardzo aromatyczne zarówno w nosie jak i w ustach.
Najlepiej smakuje lekko schłodzone do temperatury 14-16ºC z wędlinami, warzywami, mięsem, szczególnie białym, przyrządzonym na grillu, rybami, czerwoną i zieloną papryką oraz makaronami podanymi z sosem pomidorowym, dużą ilością przypraw i sera.
13,5% alk.
CONSEJO DE LA ALTA Tempranillo – D.O. Rioja
CONSEJO DE LA ALTA Tempranillo – D.O. Rioja

CONSEJO DE LA ALTA Tempranillo – D.O. Rioja

Producent: Consejo de la Alta

90% tempranillo, 10% garnacha
Wino czerwone, wytrawne o intensywnej barwie ciemnych czereśni z fioletowymi refleksami, produkowane z owoców uzyskiwanych z 20-30-letnich szczepów, dojrzewające przez 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i europejskiego, a potem przez 6 miesięcy w butelce. W nosie wyczuwalny aromat truskawek, owoców leśnych i orzechów. W ustach owocowe z domieszką szlachetnego drewna.
Najlepiej smakuje podane, gdy osiągnie temperaturę 14ºC, do łagodnych kozich i owczych serów, wyrobów wędliniarskich, białego mięsa i suszonych owoców.
14,0% alk.
M.O. DE OLIVARA - D.O. Toro
M.O. DE OLIVARA - D.O. Toro

M.O. DE OLIVARA - D.O. Toro

Producent: Bodegas Marqués de Olivara

100% tinta de toro
Wytrawne wino o ciemnoczerwonej, głębokiej barwie, produkowane z winogron rosnących na ponad 40-letnich krzewach. W nosie potężne, przywodzące na myśl dojrzałe, czarne owoce, w towarzystwie tostu, przypraw i kawy – nut pochodzących z dojrzewania przez 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
W ustach pełne, dobrze zbudowane.
Podawać, gdy osiągnie temperaturę 18°C do czerwonych mięs, dziczyzny i dojrzałych serów.
14,9% alk.


Nagrody: złotym medal na Decanter World Wine Awards.